BLOC Territoris Creatius


Jordi Martorell i Lídia Porcar presenten el seu projecte als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona

"La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà" és el títol de la tercera exposició del cicle Territoris Creatius · Arts visuals 2011.

L'acte d'inauguració serà el proper dia 28 de juliol, a les 20 h, i comptarà amb la participació dels autors del projecte, Lídia Porcar i Jordi Martorell, i de Cèlia del Diego, directora del Centre d'Art de Tarragona i membre del jurat de la convocatòria de Territoris Creatius.

Tal com diu Cèlia del Diego:

"Generar un arxiu. Enregistrar el testimoni dels agents socials de la història local, digitalitzar la documentació gràfica que posseeixen (imatges, impresos, cartells, adhesius, etc.), recuperar documents cinematogràfics amateurs de l'època. Classificar. Compilar i editar, organitzar i posar a l'abast del públic.

Aquesta és la comesa que Jordi Martorell i Lídia Porcar han assumit durant el darrer any en relació amb el seu projecte La lluita antifranquista i la Transició a la Conca de Barberà. Un estudi produït en el marc de l'associació cultural La Veu Jove de la Conca, amb qui han generat un canal interactiu de televisió per Internet -http://www.laveujovetv.cat/- des del qual ofereixen l'accés als documents que componen l'arxiu de la parcel·la de memòria històrica visual i oral local entorn a la resistència antifranquista. En aquest s'hi poden trobar filmacions clandestines de l'arribada de la Marxa de la Llibertat a Montblanc, gravacions casolanes de la presència de les primeres senyeres als balcons amb motiu de les diades de Sant Jordi i de l'Onze de Setembre, de les ballades de diables, gegants i capgrossos, etc., bastides en documental gràcies a la narració, més o menys tamisada pels filtres personals, d'una vintena de representants de l'activisme polític dels anys seixanta i setanta."

Horari: de dilluns a divendres, de 8 a 15 h
Fins al 16 de setembre.

Per veure el full de sala, feu clic aquí.

Foto: Tirada de confits del bateig de Maties Masalles. Plaça de Sant Francesc de Montblanc,1953. Arxiu fotogràfic de la família Masalles de Montblanc.