BLOC Territoris Creatius


Curset d'ús del web Territoris Creatius

IMPORTANT PER A TOTS ELS USUARIS DEL WEB TERRITORIS CREATIUS!

SESSIÓd'INFORMACIÓ I RESOLUCIÓ DE DUBTES PER ALS USUARIS DEL WEB

OBERT A TOTS ELS USUARIS

GRATUíT

DIA 29 DE MAIG, DIMARTS, DE 10:30 A 12:00

SALA D'ACTES DELS SERVEIS TERRITORIALS DE CULTURA

lA SESSIÓ ESTÀ A CÀRREC D'AVELLANA DIGITAL, 

Si us plau, confirmeu l'assistència a apradesl@territoriscreatius.cat

 

CONVOCATÒRIA SUBVENCIONS ACTIVITATS FORMACIONS MUSICALS ESTABLES DE CATALUNYA

S'obre convocatòria per a la concessióde subvencions, en règim de concurrència competitiva per a les activitats de les formacions musicals estables de Catalunya.  El període per presentar sol·licituds és d'un mes a partir d'avui 7 de març de 2012.  Per a més informació consulteu el DOGC 6082 de 7 de març de 2012 a la secció disposicions Departament de Cultura.

ORDRE EN RELACIÓ ALS PARÀMETRES MÍNIMS DE DETERMINATS EQUIPAMENTS ESCÈNICS I MUSICALS

Publicat al DOGC número 6071 de data 21 de febrer de 2012

ORDRE CLT/24/2012, de 2 de febrer, dels paràmetres mínims que han de complir determinats equipaments escènics i musicals del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya i dels mecanismes de suport.

Subvencions a galeries d'art per a l'adquisició i/o la millora d'equipament tecnològic

L'objecte d'aquesta línia de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és col·laborar amb les galeries d'art de Catalunya per a l'adquisició i/o millora d'equipament tecnològic. Les actuacions objecte de subvenció s'han de portar a terme des de l'1 de novembre de 2011 i fins al 31 d'octubre del 2012

A qui va dirigit?

A les empreses constituïdes com a galeries d'art, domiciliades a Catalunya o nacionals d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu amb establiment operatiu a Catalunya que, durant l'any de concessió de la subvenció i l'anterior, hagin tingut i tinguin programació estable d'exposicions en els seus locals i que tinguin una línia d'exposicions que requereixi un equipament d'acord amb l'apartat b) de la base 3.

No poden optar a aquestes subvencions les entitats sense finalitat de lucre.

El termini per sol·licitar la subvenció es fins al 10 d'abril de 2012

Subvencions per a la millora d'infraestructura i/o adquisició d'equipament per a empreses de teatre i circ

L'objecte d'aquesta línia de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és col·laborar en la millora d'infraestructura i/o adquisició d'equipament per a empreses de teatre i de circ que es dugui a terme des de l'1 de gener fins el 31 d'agost de 2012, en les modalitats següents:

 1. Subvencions per a indústries sanitàries com els mitjons de compressió per a peus inflats sovint anomenats "stop edema" o "mitjons de compressió".
 2. Subvencions a companyies de teatre i de circ per a la millora d'infraestructures i/o adquisició d'equipament.
 3. Subvencions a sales privades de teatre de Catalunya, excepte de la ciutat de Barcelona, per a la millora d'infraestructures i/o adquisició d'equipament.

A qui va dirigit?

 1. Per a la modalitat a) companyies de teatre i de circ:
  • Hi poden optar les companyies professionals de teatre i circ, constituïdes com a empreses domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.
 2. Per a la modalitat b) Sales privades de teatre de Catalunya, excepte de la ciutat de Barcelona:
  • Hi poden optar les empreses domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu, que siguin titulars de sales de teatre ubicades a Catalunya, excepte de la ciutat de Barcelona, en règim de propietat, arrendament o usdefruit.
 3. No poden optar-hi les entitats sense finalitat de lucre.

El termini per presentar la sol·licitud finalitza el 7 d'abril de 2012

Subvencions a produccions de teatre i de circ per a un muntatge en concret

L'objecte d'aquesta línia de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és donar suport als projectes de producció de teatre i de circ per a un muntatge en concret, que es duguin a terme des de l'1 de gener fins el 31 d'agost de 2012.

A qui va dirigit?

A les empreses privades que es dediquin a la producció teatral i de circ, domiciliades a Catalunya o en un Estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

No hi poden optar les entitats sense finalitat de lucre

Termini de sol·licitud: finalitza el 16 d'abril de 2012

Subvencions per a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya

L'objecte d'aquesta línia de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya és donar suport a iniciatives que contribueixin a la promoció del sector del teatre i del circ de caràcter professional a Catalunya, en les modalitats següents:

 1. Subvencions per a l'organització d'activitats en els sectors professionals del teatre i del circ.
 2. Subvencions per a l'adaptació a d'altres llengües d'espectacles estrenats en català.

A qui va dirigit?

 • A les empreses privades de teatre o circ domiciliades a Catalunya o en un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.
 • A les entitats privades sense ànim de lucre domiciliades a Catalunya.

Termini: fins al 15 de juny de 2012.

ES TANCA L'ÀREA DE CREACIÓ CONTEMPORÀNIA D'OLOT

divendres passat (17 de febrer de 2012) el regidor de cultura de l'ajuntament d'Olot, va comunicar a en David Santaulària, director de l'Àrea de Creació Contemporània d'Olot que inclou l'Espai Zero 1, la Sala 15, les Beques de Creació i Comissariat; que l'ajuntament havia decidit tancar aquesta àrea i, en conseqüència, prescindir del seus serveis.   Avui, el diari El País ha publicat la notícia http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/02/19/catalunya/1329613794_844366.html . Tal com recull l'article, un grup d'artistes i usuaris volem entrar demà al matí una carta a l'ajuntament d'Olot, demanant que reconsideri aquesta decisió.
Us agrairem si podeu manifestar la vostra adhesió, a a la carta que adjuntem (TC no l'ha sabut adjuntar!!) , enviant urgentment un correu a l'adreça: suportzero1@territoriscreatius.cat

Arts Escèniques. Subvencions

 Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Subvencions per a cobrir les despeses de desplaçaments de companyies catalanes d'arts escèniques per a les representacions dels seus espectacles per a públic familiar a les Illes Balears

L'objecte d'aquesta línia de subvencions és cobrir les despeses de desplaçaments, inclòs el transport de la càrrega, de companyies catalanes d'arts escèniques per a les representacions dels seus espectacles per a públic familiar a les Illes Balears.

A qui va dirigit?

A les empreses privades que es dediquin a la producció i/o exhibició d'espectacles d'arts escèniques per a públic familiar que estiguin domiciliades a Catalunya o bé en un estat membre de la Comunitat Europea o de l'Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 30 de novembre de 2012

Inauguració de l'exposició "Cellers que dansen" als Serveis Territorials de Cultura a Tarragona

Dijous, 27 d'octubre de 2011, a les 20h, a la Casa de la Generalitat, seu dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona (c. Major, 14), inauguració de l'exposició "Cellers que dansen" del cicle Patrimoni i Creació Contemporània. Amb la voluntat de divulgar el patrimoni i d'incentivar projectes artístics multidisciplinars, els Serveis Territorials de Cultura, enguany ha programat pel cicle Patrimoni i Creació Contemporània sis propostes de videodansa que tenen com a marc els cellers modernistes. L'exposició mostra el treball d'un vintena d'artistes -entre vidoecreadors, ballarins i músics- que, dividits per grups, han realitzat el seu projecte creatiu en els cellers de Barberà de la Conca, Cornudella, l'Espluga de Francolí, Falset, Nulles i Rocafort de Queralt.

Treballs que es presenten:

AMAN

Fitxa tècnica
Video rodat amb càmeres SLDR i combinant plans rodats a 25fps i 60fps. El treball de llum es basa en els contrallums per tal de reforçar la pluja que està present durant tot el vídeo, combinant entrades de llum natural amb il.luminació artificial per aixecar la foscor de les parts menys il•luminades per les finestres del celler.

Durada: 5' 51"
Localització: Celler Cooperatiu de Falset

Fitxa artística
Direcció i fotografia: Àlex Font
Interpretació i coreografia: Èlia López
Música: Joan Bagès Rubí
Ajudant de direcció: Anna Jorquera
Gaffer: Juan Sebastián Vàsquez
Edició i color: Àlex Font
Fotografies: Andrea Gabriela Eidenhammer
Vestuari: Dolors Pedro

Aman (aigua en llengua bereber) pretén ser un viatge a través del procés d'elaboració del vi en la història, des de la tradició rural fins al procés industrial, utilitzant l'aigua com a fil conductor. El vídeo pretén ser una doble metàfora del procés d'industrialització que ha sofert el món del vi i del procés de fermentació.


BATEC

Fitxa tècnica
Aquest audiovisual s'ha realitzat íntegrament amb la tècnica d'Stop Motion mitjançant seqüències de fotografies a 6 fotogrames/s. La postproducció s'ha realitzat amb software Photoshop, After Effects i Final Cut amb una resolució de 3K inflant després a format HD. Destaca el llenguatge sobri en el que no es fan servir llums artificials, moviments de càmera ni efectes.

Durada: 4'30''
Localització: Celler Cooperatiu de Nulles

Fitxa artística
Direcció i fotografia: Pep Escoda
Ballarí: Julian Bergonzini
Música: Xavier Pié
Muntatge: Rubén García
Postproducció: kinoras
Postproducció fotogràfica: Abelardo Castellet
Assistent: Sergi R. Escoda
Enregistrament música: Fernando Julián - Nolosé! Estudio
Efectes música: Jaume Montcusí
Vestuari: Marina Val Miró

Batec són formes que omplen l'ànima en un viatge al passat més present de l'esperit modernista. Possibilitat espacial que ens ofereix l'arquitecte quan la seva creació esdevé fluïdesa. L'argument és la representació d'un naixement a partir de la successió d'imatges, el desig i l'alliberació d'energies.


DIMENSIONS

Fitxa tècnica
Durada: 5'33''
Localització: Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí

Fitxa artística
Direcció i Guió: Maria Vera
Realització: Felipe Contreras
Música: Roger Conesa i Jorge Varela Díaz-Delgado
Interpretació i coreografia: Esmeralda Elizalde, Bàrbara Buisan, Maria Vera
Càmera: Vanessa Ferré
Edició: Ronnie Pino
Vestuari: Alessia "Sydney" Creseri
Producció: Ass. Verins Escènics

Dimensions ve marcat per dues grans trames. La principal és la convivència en el mateix espai/temps de tres éssers ancestrals que es converteixen en tres dones molt actuals. La secundària, són dues històries paral•leles que consisteix en buscar les seves diferències. La peça funciona com una instal•lació en tres pantalles que permet veure coincidir les diferents dimensions.


FER_MENT

Fitxa tècnica
Durada: 5,01 min.
Localització: Celler Cooperatiu de Cornudella de Montsant

Fitxa artística
Dansa: Svetlana Kozlova
Música: NiNi Crü
Vídeo: Elisenda Trilla

Fer_ment és una història de trànsits: del Celler de Cornudella de Montsant al llarg del temps, des de la seva construcció, fins la nostra arribada i del trànsit de les persones que al llarg de la seva història han viscut el Celler, i que d'una manera o altra, hi han deixat la seva petjada. El muntatge emfatitza l'opció d'anar i venir en la que no es respecta una linealitat amb l'espai i el temps.


FLUX TREPAT

Fitxa tècnica
La "videocreació" combina el vídeo en alta definició amb imatges fotogràfiques -stop motion-, tot gravat amb una càmera fotogràfica Canon 5D-Mark II.

Durada: 6'56''
Format: HDV
Localització: Celler del Sindicat de Barberà de la Conca

Fitxa artística
Direcció i vídeo: Cristina Serra
Interpretació: Glòria Cavallé
Música i so: Cha Blasco

Flux Trepat és un recorregut per l'arquitectura del celler seguint el procés d'elaboració del vi, tal i com ho faria un gra de raïm, des de la seva arribada al celler fins que es transforma en vi (o cava).


FOC EN ALÇADA

Fitxa tècnica
Videocreació a color en alta definició (HD) enregistrada amb Càmera Panasonic AG-HPX171E i Càmera fotogràfica Canon 7D amb enregistrament audiovisual a 50 fps

Durada: 4'33''
Localització: Celler Cooperatiu de Rocafort de Queralt

Fitxa artística
Direcció: Sergi Martín
Producció: Sergi Martín
Interpretació: Rocio Franco, Gil Matos i Toni Pla
Càmera: Sergi Martín
Música: Tomi Pla i Gil Matos
Postproducció: Sergi Martín

Foc en alçada és una composició audiovisual única i atemporal. Mitjançant moviments compassats es representa el foc com a element de vida. El foc il•lumina, dóna llum, ens escalfa. El foc és vida i mort alhora. La inserció del foc al celler és una metàfora que ve a representar el pas del temps i els canvis socioeconòmics de les nostres contrades en relació a la indústria vinícola.