CREADOR DE MÚSICA


  << enrere
     
  NOM I COGNOMS Serge Muhle
  PROFESSIÓ Compositor
  LLOC DE NAIXEMENT Morfontaine, França
  ANY DE NAIXEMENT 1949
  LLOC DE RESIDÈNCIA Altafulla  ENLLAÇOS A ALTRES PÀGINES

  Pàgina web http://www.free-scores.com/partitions_gratuites_serge-muhle.htm
  • ÀMBIT ARTÍSTIC Música
  • DEFINICIÓ DE LA TASCA CREATIVA

   Serge Mühle, nascut a França, comença els seus estudis de música de molt petit, i ja aleshores s'inclina cap a la composició musical. El seu somni es fa realitat el 2004 quan finalitza els estudis musicals de contrapunt i harmonia a Luxemburg. Des d'allí es trasllada a Catalunya, a un poble al costat de Tarragona.

   Des d'aquest moment comença a escriure música de forma continuada, desenvolupant amb paciència un estil molt propi basat en la música tonal barroca amb un accent modern, que ell mateix anomena "neobarroca". En les seves composicions utilitza textos clàssics llatins seguint els passos dels antics i composa un Stabat Mater, un Rèquiem per orquestra, un Agnus Dei i un segon Rèquiem per ser interpretat al Via Crucis d'Altafulla.

  • INTERESSOS

   Compositor molt eclèctic, la seva música pot tenir accent romàntic, clàssic o barroc. Podríem arribar a dir que la música de Serge Mühle té tan tendències del nord d'Europa com mediterrànies; petites i belles miniatures pianístiques que, en la seva curta duració, pareixen làmines d'un ventall musical. Les garlandes musicals evoquen una mica les cadències improvisades, la música és suggestiva, intimista, alguna vegada fràgil i fluida, però amb una gran força i una profunditat arravatadora pròpia dels romàntics.

   Molts dels intèrprets de Serge Mühle comparen les seves composicions amb les de Schubert, Chopin, Mozart i Rachmaninov.

  • OBRA PUBLICADA/EDITADA

   Ha escrit, a data d'avui, més de 185 peces de música, una desena de les quals per a duos de violí y violoncel, un concert per a violí, un Stabat Mater, dos Rèquiems, una missa per a orgue, alguns cants i una multitud de peces per a piano.

  • ACTIVITATS REALITZADES

   Actualment Serge Mühle és un dels pocs compositors contemporanis la música del qual s'interpreta amb regularitat. Les seves peces han estat interpretades en molts països.

  • PREMIS OBTINGUTS

   Premi del president del Banc Europeu d'Inversions per Requiem pour une mère absente.