BLOC Associació de Músics de Tarragona Tornar


L’aMt OMPLE LA CAPSA DE BLUES I FORMACIÓ AL NOVEMBRE

Visita internacional aquest dissabte 18 de novembre, Tori Sparks i Calamento + El rubio, proposant un viatge imprescindible del blues al flamenc després del gran èxit dels seus darrers concerts. Els acompanyarà la formació tarragonina White Boy White.
I com sempre diem, la Capsa de Música és molt més que una sala de concerts... Aquest mes, aprofundirem a l'àrea formativa amb la celebració del primer Cercle de Percussió a la Capsa i la primera visita d'un Institut a la Capsa, com és l'IES Pere Martell en una jornada formativa específica pels alumnes d'Imatge i So.


CAPSA i BLUES i FLAMENC
TORI SPARKS i CALAMENTO + WHITE BOY WHITE
18 novembre, 23:00h, 5€

Com a grup convidat i que caldejarà l'ambient i obrirà la nit, el grup tarragoní White Boy White, format pel bluesman Richard White, americà d'origen establert a Tarragona, i Carles Vergés, dos reputats músics de casa nostra.
Després Tori Sparks amb Calamento + El Rubio, desplegaran tot el seu poder a l'escenari de la Capsa de Música.
Fa cinc anys la cantautora Tori Sparks va canviar Nashville per Barcelona. El seu cinquè disc El Mar (Glass Mountain Records, 2014) va ser una col·laboració amb el trio de flamenc fusió, Calamento, i mescla de manera sorprenent els gèneres de blues, folk, rock, i flamenc. L'àlbum bilingüe va ser un èxit internacional, qualificat per la premsa com a "indescriptible, increïble" (Deruting), "valenta, arriscat" (Rolling Stone), "art pur" (Els Concerts de Radio 3), i "molt especial, un tros de disc [Top 20 Àlbums de l'Any]" (Orpheo).
Dos anys després, Tori Sparks + Calamento, han tornat a l'estudi per gravar el ja molt esperat segon àlbum, L'Horta, amb l'ajuda del mestre de la guitarra elèctrica, Francisco Guisat "El Rubio" és conegut pel seu treball amb Rosario Flores, i Color Humano. Entre la seva guitarra elèctrica i la guitarra flamenca del Pepe Camacho, desenvolupen un espectre de colors musicals que empeny el so del grup més allà que el seu i ja atrevit fusió d'estils. Segueixen experimentant i travessant fronteres, però sense perdre la base, aquesta única fusió que els ha guanyat tants fans mundialment amb El Mar.

CAPSA i CERLE DE PERCUSSIÓ
25 novembre, 10h, 5€, (gratuït pels socis aMt amb inscripció prèvia)

Per primera vegada oferim una activitat formativa plural i que compta amb una gran acceptació per part del públic arreu del país. Aquesta activitat formativa està impartida per Álex Carasol Ferrer, Musicoterapeuta, psicòleg, bateria i facilitador de drum cercles comunitaris i de tallers de percusió amb l'ámbit de la educació.
El cercle de percussió (roda de percussió) és una trobada de tipus comunitari que ofereix una experiència musical de diversió i aprenentatge accessible a qualsevol persona que vulgui participar. Els participants del cercle s'expressen col·lectivament mitjançant l'ús d'un cor de tambors, instruments de percussió de diferents tipus (metal, fusta, shakers) així com percussió melòdica (*) boom whakers (tubs sonors de colors) i campanes sonores) i veus per crear un espai musical junts, alhora que gaudeixen d'un gran moment.
L'objectiu final no es dirigeix a l'articulació rítmica o la perfecció, sinó que consisteix a donar forma a una ment grupal construïda sobre la interacció i cooperació dels participants. Es tracta de construir progressivament i constantment, ritmes i sensacions sonores, sense atendre als estils clàssics ni patrons de fer música. Cada participant és protagonista a tot moment.
Per aconseguir el funcionament òptim de la trobada resulta generalment fonamental la figura del "facilitador", que posa de manifest els recursos musicals del grup al qual pretén ajudar i descobrir tot el seu potencial. El facilitador no exerceix un paper de professor ni de músic que mostra les seves habilitats.
Viure aquest tipus d'experiència representa trobar-se amb un grup de persones conegudes o desconegudes i expressar les emocions sense buscar-ho.
Inscripcions a: oam@musicstgn.com


INSTITUTS A LA CAPSA
IES PERE MARTELL Imatge i So
30 novembre, matí

El pròxim dijous dia 30, fem la primera jornada formativa i tècnica al nostre espai Capsa de Música, amb el nou projecte Instituts a la Capsa i que és un pas endavant del projecte iniciat fa un parell d'anys Escoles a la Capsa.
En aquesta jornada formativa i tècnica, comentem als alumnes el projecte aMt i "in situ" el nostre projecte Capsa de Música, i centrat sobretot en la seva basant tècnica.
Els estudiants de primer i segon grau d'imatge i so de l'IES Pere Martell faran la seva visita física a l'espai de l'aMt a on els mostrarem el projecte aMt/Capsa.
Una nova forma d'obrir l'àrea formativa de l'aMt, en una jornada pels estudiants del IES, ja que així coneixeran l'espai i les possibilitats que ofereix i les seves possibles sortides professionals.

Banners

 

Troban’s a les xarxes socials