BLOC Associació de Músics de Tarragona Tornar


PROGRAMACIÓ D'OCTUBRE aMt A LA CAPSA DE MÚSICA

PROGRAMACIÓ D'OCTUBRE aMt A LA CAPSA DE MÚSICA,

La Capsa de Música acull a l’octubre el record a un músic tarragoní de projecció estatal

 

Fidel a l’esperit que la Capsa de Música és més que una sala de concerts, aquest mes d’octubre acull un festival de tribut a Ramiro Bea, component de la banda tarragonina Números Rojos traspassat fa dos anys. La programació del mes es completa amb una jornada formativa amb La Tornada i la visita de dos grans del jazz-rock català: 

Max Sunyer i Kitflus.

 

CAPSA i TERTÚLIA FORMATIVA

LA TORNADA: “COM TROBAR CONCERTS”

Dia 20, 20:00h. Gratuït amb inscripció prèvia a oam@musicstgn.com

El cicle 'La Tornada en acció' arriba a Tarragona amb una jornada dedicada a la música en directe i enfocada a orientar joves músics a l'hora de tirar endavant la seva proposta musical. Músics i agents del sector debatran el dia 20 d'octubre sobre les dificultats i les oportunitats amb què es troben els artistes emergents amb l'objectiu aportar-los consells i recomanacions útils a l'hora de buscar concerts i engegar el seu camí dins el món de la música en viu. L'acte s'emmarca dins un cicle organitzat conjuntament per la revista La Tornada (http://www.latornada.cat/ca) i Fundació SGAE i es clourà amb una copa de vi gentilesa del celler empordanès La Vinyeta.

Recordem que cal inscripció prèvia enviant un e-mail a: oam@musicstgn.com

 

CAPSA i JAZZ CLUB

MAX SUNYER i JOSEP MAS “KITFLUS”

Dia 22, 20:00h. Entrada: 5€

MAX SUNYER (guitarra) i JOSEP MAS "KITFLUS" (piano) es coneixen des de 1973 quan van formar part de la banda que acompanyava al desaparegut Tony Ronald.

L'any 1974 formen el grup Iceberg (1974 - 1979), considerat un dels millors grups de jazz-rock de la història musical del país, amb el que graven 5 discos amb música pròpia.

L'any 1981 es tornen a trobar -junt amb Santi Arisa i Rafael Escoté-, per formar la mítica banda de jazz-fusió Pegasus, amb la que tenen gravats 10 discos. En formació de duo interpreten temes propis i estàndards de jazz.

 

CAPSA i TRIBUT 

TRIBUT A RAMIRO BEA (Números Rojos)

Dia 28, 19:00h. Gratuït 

El passat 9 de setembre és complia el segon aniversari de la trista notícia que va commocionar a l'entorn musical de la ciutat de Tarragona, a més de tota la família i amics. Ramiro Bea, baixista dels Números Rojos, moria poc abans de finalitzar la seva jornada laboral, sense haver arribat al mig segle de vida. 

 

Dos anys després i respectant la decisió de la seva família, un grapat d'amics ens proposem dur a terme un senzill homenatge al músic i millor amic dels seus amics.

Ramiro Bea, després de diverses incursions musicals, va intervenir en l'última etapa de Números Rojos, banda de recorregut nacional en el “mundillo” del rock. 

Ramiro va deixar el seu segell personal com a baixista al tercer treball dels Números Rojos “Tiempo Muerto”.

 

La proposta inclou, a més dels Números Rojos, a diversos músics i grups que van intervenir en l'esmentat LP, el productor del qual, Toni Urbano, també ens va deixar fa tres anys. David i Jaume, ex-Presidents i actualment Carpaccio Bit i El Toubab estaran aquesta nit amb Kandi Alvarez, que també va ser en aquella última producció dels Números Rojos; Els Zink, on Hugo Garcia representa una part de la història de la banda; Manolo ElvisJuanma Agustin, músics i amics que en uns o altres moments van formar part. També hi seran 2Ut (membres de l’aMt) i Varones (formació que assaja als bucs de la Capsa). Tots ells actuen sense cobrar, ja que la intenció és que el que es recapti a la barra i amb aportacions voluntàries anirà destinat a ajudar un festival musical que cada any organitza l'Associació de Veïns del Parc Riu Clar, barri on va residir Ramiro gairebé tota la seva vida, i que a partir d’ara portarà el seu nom.

 

“Després de moltes anades i vingudes, força frustració i unes quantes paraules agres que és millor no esmentar, l’homenatge sembla prendre un rumb definitiu i confirmem ja una data i un lloc. El pròxim 28 d’octubre, si l'autoritat ho permet excepte catàstrofe, el nostre benvolgut amic, Ramiro Bea, tindrà el seu particular homenatge  a la Capsa de Música. Bé, encara no sé si és aquesta la paraula apropiada… potser hauria de dir… “comiat”, “trobada” o “Brindis”. Cal subratllar l’enorme implicació i col·laboració de l’aMt, entitat a vegades infravalorada per part d'alguns als quals la Cultura, inclosa la música, no els mereix un gest d’atenció ni tan sols per un fill d'aquesta ciutat que va ser un dels seus ambaixadors recorrent la península d'est a oest i de nord a sud.

Us convidem a tots a compartir una estona entranyable i unes birres en memòria de Ramiro Bea. L'amistat i un bon racó on somriure, mereixen sempre la pena.”

Fede Díaz, bateria i lletrista de Números Rojos

Banners

 

Troban’s a les xarxes socials