BLOC Territoris Creatius


Seleccionats els creadors que participaran en el projecte "Cellers que dansen"

A partir d'ara els equips formats comencen a treballar en els seus projectes

 • Les produccions artístiques dels creadors, que han estat escollits a partir de la convocatòria Patrimoni i Creació Contemporània, formaran part d'una exposició a la Casa de la Generalitat
 • L'acció s'emmarca dins de Territoris Creatius, una iniciativa dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili

Els creadors seleccionats per al projecte "Cellers que dansen" comencen aquest mes de juliol a treballar en la realització de la seva obra audiovisual. Aquesta activitat és el resultat de la convocatòria Patrimoni i Creació Contemporània de 2011, una iniciativa dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona. La convocatòria té per objectiu divulgar el patrimoni de la demarcació de Tarragona  i incentivar projectes artístics multidisciplinars.

Enguany la convocatòria s'ha obert a creadors que vulguin realitzar propostes de videocreació, dansa i música al voltant de sis cellers modernistes del territori i s'hi han presentat 44 creadors. La convocatòria de l'any passat, que anava adreçada a músics i fotògrafs, es va traduir en l'exposició "Espais espectaculars", en què es van poder veure els treballs d'un total de vint persones.

El jurat, format per Blai Mesa, artista i membre de Laboratori Visual, Arantxa Sagardoy, i Miguel Cruz, representant de l'Associació de Músics de Tarragona, es va reunir el passat 4 de juliol i va seleccionar sis equips de treball. Alguns d'aquests equips ja venien formats d'entrada i d'altres han estat proposats pel jurat, a partir de l'afinitat creativa de candidatures individuals.

Els equips participants són els següents:

 1. Pep Escoda, Xavier Pié i Julian Bergonzini
 2. Maria Vera, Cristina Latorre, Felipe Contreras i Roger Conesa
 3. Cristina Serra, Cha Blasco i Glòria Cavallé
 4. Toni Pla, Gil Matos, Sergi Martín i Rocío Franco
 5. Alex Font, Èlia López i Joan Bagés
 6. Elisenda Trilla, Alejandra Giménez, Paul González, Oscar Hidalgo i Alexandre Galera

Els Serveis Territorials de Cultura aporten 700 euros als videocreadors, 500 euros als compositors i 500 euros als ballarins per a la producció i la realització de les obres.

Les videodanses que resultin del procés de treball es mostraran del 27 d'octubre al 9 de desembre a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14, Tarragona) i també en una exposició virtual permanentment consultable.

"Cellers que dansen" és una activitat inclosa en el marc del projecte Territoris Creatius (http://www.territoriscreatius.cat/) una iniciativa engegada el 2009 pels Serveis Territorials de Cultura i la Universitat Rovira i Virgili per difondre internacionalment l'obra dels creadors de les comarques de Tarragona en els diversos àmbits de l'art (literatura, música, arts escèniques i arts visuals).

Tarragona, 12 de juliol de 2011

Més informació:
Rosa Comes (coordinació tècnica-ST Cultura)
977 25 14 71 / rcomesc@territoriscreatius.cat

10 de juny: finalització del termini de la convocatòria per a videocreadors, ballarins i músics

Patrimoni i creació contemporània 2011
Convocatòria oberta per a videocreadors, ballarins i músics

Amb la voluntat de divulgar el patrimoni de la demarcació de Tarragona i d'incentivar projectes artístics multidisciplinars, els Serveis Territorials de Cultura obren un any més la convocatòria per a creadors que vulguin realitzar propostes de videocreació, dansa i música al voltant de diversos cellers modernistes del territori.

Mitjançant aquesta convocatòria, un jurat d'especialistes seleccionarà videocreadors, compositors i ballarins/coreògrafs i, valorant-ne l'afinitat creativa, els relacionarà entre ells per tal que treballin junts en la creació d'un projecte audiovisual al voltant d'un dels cellers. Hi ha la possibilitat de presentar una sol·licitud individual (de manera que el jurat serà qui proposarà els integrants de cada grup de treball interdisciplinar) o bé de presentar una sol·licitud única d'un grup prefixat de videocreadors, compositors i ballarins/coreògrafs que vulguin treballar conjuntament en el procés creatiu.

Poden presentar-se a la convocatòria totes aquelles persones o col·lectius (sense límit d'edat) que estiguin inscrits o que s'inscriguin a Territoris Creatius (http://www.territoriscreatius.cat).

Les obres finals que resultin d'aquest treball interdisciplinar es mostraran en el marc de l'exposició "Cellers que dansen", que tindrà lloc a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14, Tarragona) del 20 d'octubre al 2 de desembre de 2011.

El jurat, a l'hora de fer la selecció, tindrà especialment en compte que el tractament que els creadors facin del patrimoni sigui lliure, innovador i personal. Per tal que el jurat pugui valorar els participants i adjudicar a cadascun dels seleccionats un dels cellers, cal que presentin la documentació següent:

 • Com a mínim, una mostra audiovisual d'algun dels treballs que ja han realitzat, en el cas de videocreadors i ballarins, o una peça musical que ja han compòs, en el cas dels músics. *
 • Un breu currículum amb les dades de contacte.
 • Opcionalment, altra documentació relativa a la proposta de tractament del patrimoni que volen fer des de la seva activitat creativa.

* No és necessari que la documentació presentada guardi relació amb la temàtica del patrimoni.

Data límit de presentació: 10 de juny de 2011

Lloc:                                      Territoris Creatius 2011
                                   Registre dels Serveis Territorials de Cultura
                                   de la Generalitat de Catalunya
                                   C. Major, 14 - 43003 Tarragona

A/e:                             tc@territoriscreatius.cat

En cas que es porti en mà o s'enviï per correu postal al Registre dels Serveis Territorials, caldrà presentar la documentació en un CD o DVD. En cas que s'enviï per correu electrònic, caldrà que al cos del missatge constin les dades de l'artista (nom i cognoms, adreça postal completa, telèfon, adreça electrònica i NIF) i que la documentació s'adjunti al missatge. Pel que fa a les propostes rebudes per correu electrònic, l'organització farà arribar un acusament de recepció del missatge; només a partir d'aquest moment quedarà constància formal i oficial que la sol·licitud ha estat acceptada.

Els Serveis Territorials aportaran 700 euros als videocreadors, 500 euros als compositors i 500 euros als ballarins per a la producció i la realització de les obres. Els artistes hauran de presentar la factura un cop l'obra final s'hagi lliurat per a l'exposició. D'altra banda, l'organització editarà un catàleg de la mostra i farà difusió dels artistes seleccionats.

Els artistes es comprometen a cedir les seves obres mentre estiguin exposades a la Casa de la Generalitat i durant tot el període d'itinerància posterior.

Les decisions del jurat seran inapel·lables i aquest resoldrà se­gons el seu criteri tota circumstància no prevista en aquestes ba­ses.

Més info:
977 251 500
tc@territoriscreatius.cat  

Organitzen:
Serveis Territorials de Cultura

Col·laboren:
Associació de Músics de Tarragona
Compañía Plan B
Laboratori Visual
Direcció General de Patrimoni Cultural
La Caixa
Universitat Rovira i Virgili

En el marc de:
Territoris Creatius

L'exposició "Espais espectaculars" viatja a Montblanc
 • A través de la música i la fotografia, una quinzena d'artistes reinterpreten set monuments del patrimoni arquitectònic que, des del passat fins al futur, han estat escenari de la cultura i l'espectacle
   
 • La Biblioteca Conangla i Fontanilles acollirà la mostra del 13 al 29 de maig

A partir de demà, divendres 13 de maig, l'exposició "Espais espectaculars", es podrà visitar a la Biblioteca Conangla i Fontanilles de Montblanc (c. de la Vinya, s/n), on romandrà oberta fins al 29 de maig. Aquesta exposició, produïda el 2010 pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, combina música, fotografia i patrimoni, i és el resultat de la unió entre l'arquitectura i les sensibilitats de sis fotògrafs i de set grups musicals diferents, que han reinterpretat artísticament diversos espais patrimonials del Camp de Tarragona.

La mirada dels creadors ofereix una nova interpretació d'una part del patrimoni arquitectònic més important del territori, i redescobreix la història de l'espectacle de masses des de l'antiga Roma, passant pel teatre medieval i les representacions populars de carrer, fins a futures construccions arquitectòniques que donaran peu a equipaments culturals tan necessaris per a la continuïtat de la cultura, les arts escèniques i, en definitiva, de l'espectacle.

El Circ Romà de Tarragona, l'església de Sant Francesc de Montblanc, la plaça del Blat de Valls, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre de la Vilella Baixa, l'Auditori del Vendrell i el Teatre Auditori de Cambrils són els espais reinterpretats per artistes del territori i amb una clara implicació a les comarques de Tarragona.

Els Serveis Territorials de Cultura van organitzar aquesta exposició amb la col·laboració de l'aMT (Associació de Músics de Tarragona), que s'ha encarregat de promoure la vessant musical de l'exposició. La selecció dels fotògrafs que participen a l'exposició es va fer a través d'una convocatòria en el marc del projecte Territoris Creatius (http://www.territoriscreatius.cat/), una iniciativa per difondre internacionalment i impulsar l'obra dels creadors de les comarques de Tarragona en els diversos àmbits de l'art.

Tarragona, 12 de maig de 2011

Més informació:
Rosa Comes-Serveis Territorials de Cultura, rcomesc@territoriscreatius.cat / 977 25 14 71
Per conèixer les obres i la música: http://www.territoriscreatius.cat/blocs/detall_entrada/114/146

Nova convocatòria per a videocreadors, músics i ballarins de Territoris Creatius

Patrimoni i creació contemporània 2011
Convocatòria oberta per a videocreadors, ballarins i músics

Amb la voluntat de divulgar el patrimoni de la demarcació de Tarragona i d'incentivar projectes artístics multidisciplinars, els Serveis Territorials de Cultura obren un any més la convocatòria per a creadors que vulguin realitzar propostes de videocreació, dansa i música al voltant de diversos cellers modernistes del territori.

Mitjançant aquesta convocatòria, un jurat d'especialistes seleccionarà videocreadors,  compositors i ballarins/coreògrafs i, valorant-ne l'afinitat creativa, els relacionarà entre ells per tal que treballin junts en la creació d'un projecte audiovisual al voltant d'un dels cellers. Hi ha la possibilitat de presentar una sol·licitud individual (de manera que el jurat serà qui proposarà els integrants de cada grup de treball interdisciplinar) o bé de presentar una sol·licitud única d'un grup prefixat de videocreadors, compositors i ballarins/coreògrafs que vulguin treballar conjuntament en el procés creatiu.

Poden presentar-se a la convocatòria totes aquelles persones o col·lectius (sense límit d'edat) que estiguin inscrits o que s'inscriguin a Territoris Creatius (http://www.territoriscreatius.cat/).

Les obres finals que resultin d'aquest treball interdisciplinar es mostraran en el marc de l'exposició "Cellers que dansen", que tindrà lloc a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14, Tarragona) del 20 d'octubre al 2 de desembre de 2011.

El jurat, a l'hora de fer la selecció, tindrà especialment en compte que el tractament que els creadors facin del patrimoni sigui lliure, innovador i personal. Per tal que el jurat pugui valorar els participants i adjudicar a cadascun dels seleccionats un dels cellers, cal que presentin la documentació següent:

 • Com a mínim, una mostra audiovisual d'algun dels treballs que ja han realitzat, en el cas de videocreadors i ballarins, o una peça musical que ja han compòs, en el cas dels músics. *
 • Un breu currículum amb les dades de contacte.
 • Opcionalment, altra documentació relativa a la proposta de tractament del patrimoni que volen fer des de la seva activitat creativa.

* No és necessari que la documentació presentada guardi relació amb la temàtica del patrimoni.

Data límit de presentació: 10 de juny de 2011

Lloc:                                      Territoris Creatius 2011
                                   Registre dels Serveis Territorials de Cultura
                                   de la Generalitat de Catalunya
                                   C. Major, 14 - 43003 Tarragona

A/e:                             tc@territoriscreatius.cat

En cas que es porti en mà o s'enviï per correu postal al Registre dels Serveis Territorials, caldrà presentar la documentació en un CD o DVD. En cas que s'enviï per correu electrònic, caldrà que al cos del missatge constin les dades de l'artista (nom i cognoms, adreça postal completa, telèfon, adreça electrònica i NIF) i que la documentació s'adjunti al missatge. Pel que fa a les propostes rebudes per correu electrònic, l'organització farà arribar un acusament de recepció del missatge; només a partir d'aquest moment quedarà constància formal i oficial que la sol·licitud ha estat acceptada.

Els Serveis Territorials aportaran 700 euros als videocreadors, 500 euros als compositors i 500 euros als ballarins per a la producció i la realització de les obres. Els artistes hauran de presentar la factura un cop l'obra final s'hagi lliurat per a l'exposició. D'altra banda, l'organització editarà un catàleg de la mostra i farà difusió dels artistes seleccionats.

Els artistes es comprometen a cedir les seves obres mentre estiguin exposades a la Casa de la Generalitat i durant tot el període d'itinerància posterior.

Les decisions del jurat seran inapel·lables i aquest resoldrà se­gons el seu criteri tota circumstància no prevista en aquestes ba­ses.

Més info:
977 251 500
tc@territoriscreatius.cat
http://www.territoriscreatius.cat/   

Organitzen:
Serveis Territorials de Cultura

Col·laboren:
Associació de Músics de Tarragona
Compañía Plan B
Laboratori Visual
Direcció General de Patrimoni Cultural
La Caixa
Universitat Rovira i Virgili

En el marc de:
Territoris Creatius


DocumentsSegona oportunitat per visitar "Espais espectaculars" a la Casa de la Generalitat

Després de l'afluència existosa de visitants que va tenir "Espais espectaculars", els Serveis Territorials de Cultura a Tarragona tornen a mostrar aquesta exposició, una producció pròpia desenvolupada el 2010 dins el marc del programa Patrimoni i creació contemporània, el qual té l'objectiu de divulgar el patrimoni de la demarcació de Tarragona i d'incentivar projectes artístics multidisciplinars. La mostra, doncs, es pot veure per segona vegada a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14), abans que iniciï la itinerància per diverses localitats catalanes.

"Espais espectaculars" és el resultat de la unió entre l'arquitectura i les sensibilitats de sis fotògrafs i de set músics o grups musicals diferents, que han realitzat una postproducció de set monuments del Camp de Tarragona. Aquests monuments són espais on al llarg de la història s'hi ha generat i s'hi generarà cultura; espais on les persones de diverses èpoques han vist i veuran espectacle: teatre, música i dansa, teatre popular, emocions, art i cultura.

La mirada més personal, original i, al mateix temps, transgressora dels creadors, ens ofereix una nova interpretació d'una mostra del patrimoni arquitectònic més important del territori, i ens redescobreix la història de l'espectacle de masses des de l'antiga Roma, passant pel teatre medieval i les representacions populars de carrer, fins a futures construccions arquitectòniques que donaran peu a equipaments culturals tan necessaris per a la continuïtat de la cultura, les arts escèniques i, en definitiva, de l'espectacle.

Relació monuments-artistes:

CIRC ROMÀ DE TARRAGONA
Fotografies: Antoni Navarro
Música: NLS! (Miguel A. Cruz Macc, Fernando Julián i Pasqual Martin)

ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC DE MONTBLANC
Fotografies: Raül Cendon
Música: Xavier Pié i Miquel Cruz

PLAÇA DEL BLAT DE VALLS
Fotografies: Pau Gavaldà
Música: RamRom, Ramon Romeu González

TEATRE DE LA VILELLA BAIXA
Fotografies: David Mocha
Música: Alberto Grima

TEATRE BARTRINA DE REUS
Fotografies: Cristina Serra Juncosa
Música: La Perra Gorda (Joan Calaf, David Rodríguez i Gerard Verdú)

AUDITORI PAU CASALS DEL VENDRELL
Fotografies: Montse Riera
Música: Rocío Romero Grau

TEATRE AUDITORI DE CAMBRILS
Fotografies: Cristina Serra Juncosa
Música: Jesús Cano Canal (Chus)

Els artistes participants en el projecte van ser seleccionats a partir d'una convocatòria dirigida exclusivament a creadors inscrits a Territoris Creatius.

Per conèixer les obres i la música: http://www.territoriscreatius.cat/blocs/detall_entrada/114/146.

 

Adjuntem el dossier de premsa.

Horari:
De dilluns a dijous: de 9 a 18 h
Divendres: de 9 a 14.30 h

Més informació:
Serveis Territorials de Cultura a Tarragona (977 251 500)


DocumentsCatàleg de l'exposició "Espais espectaculars"

Fins al 12 de novembre.

Horari:
De dilluns a dijous de 9 a 18 h.
Divendres de 9 a 14.30 h.

Entrada lliure


DocumentsInauguració de l'exposició "Espais espectaculars"

El proper 9 de setembre, a les 20 h,  s'inaugura a la seu dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona l'exposició "Espais espectaculars". Una mostra que combina música, fotografia i patrimoni. A través de la imatge i la fotografia, una quinzena d'artistes, entre músics i fotògrafs, reinventen set monuments del patrimoni arquitectònic que, des del passat fins al futur, han estat escenari de la cultura i l'espectacle.

La mirada més personal, original i, al mateix temps, transgressora dels creadors, ens ofereix una nova interpretació d'una mostra del patrimoni arquitectònic més important del Camp de Tarragona, i ens redescobreix la història de l'espectacle de masses des de l'antiga Roma, passant pel teatre medieval i les representacions populars de carrer, fins a futures construccions arquitectòniques que donaran peu a equipaments culturals tan necessaris per a la continuïtat de la cultura, les arts escèniques i, en definitiva, de l'espectacle.

"Espais espectaculars" és el resultat de la unió entre l'arquitectura i les sensibilitats de sis fotògrafs i de set músics o grups musicals diferents, que han realitzat una postproducció de set monuments del Camp de Tarragona. Aquests monuments són espais on al llarg de la història s'hi ha generat i s'hi generarà cultura; espais on les persones de diverses èpoques han vist i veuran espectacle: teatre, música i dansa, teatre popular, emocions, art i cultura.

El Circ romà de Tarragona, l'església de Sant Francesc de Montblanc, la plaça del Blat de Valls, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre de la Vilella Baixa, l'Auditori del Vendrell i el Teatre Auditori de Cambrils són aquests espais espectaculars del territori reinterpretats per artistes també d'aquí, amb una clara implicació a les comarques de Tarragona.

Els Serveis Territorials a Tarragona del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació han organitzat aquesta exposició amb la col·laboració de l'aMT (Associació de músics de Tarragona), que s'ha encarregat de donar el to musical a l'exposició, i ha coordinat l'edició del cedé que acompanya el catàleg.

Set músics o grups musicals han composat peces inspirant-se en els murs d'aquests espais, han donat veu pròpia a les parets i han proposat un nova manera d'escoltar l'arquitectura.

Fins al 12 de novembre.

Horari:
De dilluns a dijous de 9 a 18 h.
Divendres de 9 a 14.30 h.

Entrada lliure

Artistes participants en l'exposició "Espais Espectaculars"

L'exposició "Espais espectaculars", que podrà visitar-se a la seu dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Taragona del 9 de setembre al 12 de novembre, comptarà amb la participació dels artistes següents:

CIRC ROMÀ DE TARRAGONA
Fotos: Antoni Navarro
Música: NLS! (Miguel Alberto Cruz Macc, Fernando Julián i Pasqual Martin)

circroma2.jpg

circfrangmentbaixa.jpg

 

ESGLÉSIA DE SANT FRANCESC DE MONTBLANC
Fotos: Raül Cendon
Música: Xavier Pié i Miguel Alberto Cruz

donantpasalallum.jpg

esglesiadestfrancescdemontblanc.jpg

 

PLAÇA DEL BLAT DE VALLS
Fotos: Pau Gavaldà
Música: RomRom (Ramon Romeu)

plaadelblatcastells.jpg

plaadelblatfestamajor.jpg

 

TEATRE DE LA VILELLA BAIXA
Fotos: David Mocha
Música: Alberto Grima

espaidelacontemplacio.jpg

 

TEATRE BARTRINA DE REUS
Fotos: Cristina Serra Juncosa
Música: La Perra Gorda (Joan Calaf, Miquel Àngel Fernández, David Rodríguez, Gerard Verdú / Lletra: Joan Calaf)

parellsisenars2010.jpg.jpg

 

AUDITORI PAU CASALS DEL VENDRELL
Fotos: Montse Riera
Música: Rocío Romero Grau

auditori-pau-casals-2.jpg

auditori-pau-casals-5.jpg

 

TEATRE AUDITORI DE CAMBRILS
Fotos: Cristina Serra Juncosa
Música: Jesús Cano Canal Chuss (veu, guitarra, baix, teclats i programacions) i Elena i Raquel Pérez (veus).

fragment1escenariplateacambrils.jpg

imagen-12.png

 

"Espais espectaculars"
Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació

Fins al 12 de novembre.

Horari:
De dilluns a dijous de 9 a 18 h.
Divendres de 9 a 14.30 h.

Entrada lliure
Patrimoni i creació contemporània. Bases de la convocatòria
Convocatòria oberta
Patrimoni i creació contemporània
Fotografia

 

Amb la voluntat de divulgar el patrimoni de la demarcació de Tarragona i d'incentivar projectes artístics multidisciplinars, els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació obren una línia de suport per a creadors que es dediquen a la fotografia i que vulguin realitzar propostes al voltant d'una sèrie de monuments històrics emblemàtics del territori.

Mitjançant aquesta convocatòria, un jurat d'especialistes seleccionarà set fotògrafs per tal que exposin dues obres en el marc de l'exposició "Espais espectaculars", que tindrà lloc a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14, Tarragona) del 9 de setembre al 14 de novembre de 2010. El jurat adjudicarà un monument a cada fotògraf escollit i, a l'hora de fer la selecció, tindrà especialment en compte que el tractament que el creador faci del patrimoni sigui lliure, innovador i personal.

Poden presentar-se a la convocatòria totes aquelles persones o col•lectius (sense límit d'edat) residents al Baix Camp, Alt Camp, Tarragonès, Priorat, Conca de Barberà o Baix Penedès, que estiguin inscrits a Territoris Creatius (http://www.territoriscreatius.cat). Els participants han de tenir en compte que els espais a fotografiar són el Circ Romà de Tarragona, l'Església Sant Francesc de Montblanc, la plaça de la Quarters de Valls, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre de la Vilella Baixa, l'Auditori del Vendrell i el Teatre Auditori de Cambrils, els quals han estat al llarg de la història espais dedicats a la cultura i a l'espectacle.

Per participar-hi cal presentar un dossier imprès i un cd amb:

1. Tres imatges d'alguns dels monuments de l'exposició o bé d'algun altre espai arquitectònic que puguin reflectir la mirada de l'artista sobre el patrimoni.
2. Un text on s'expliqui la proposta des del punt de vista conceptual i tècnic.
3. Un breu currículum amb les dades de contacte.

Data límit de presentació: 14 de maig de 2010
Lloc: Registre dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. C. Major, 14, 43003 Tarragona

L'organització aportarà 700 euros per al muntatge i la producció de les obres de cada artista seleccionat i editarà un catàleg. Al mateix temps, l'Associació de Músics de Tarragona col•laborarà en l'exposició triant set compositors que reinterpretaran musicalment els monuments.

Més info:
977 251 500
mavidall@territoriscreatius.cat / rcomesc@territoriscreatius.cat

Per inscriure's a Territoris Creatius:
http://www.territoriscreatius.cat

Organitzen: Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació

Col•laboren: Associació de Músics de Tarragona


DocumentsUna convocatòria per als fotògrafs de Territoris Creatius

Els Serveis Territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona obren la línia de suport Patrimoni i creació contemporània per a creadors que es dediquen a la fotografia

 •  La nova línia neix amb la voluntat de divulgar el patrimoni de la demarcació de Tarragona i d'incentivar projectes artístics multicisplinars

 Des de fa dos anys els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona han tingut l'objectiu de dur a terme diverses accions amb la finalitat de divulgar el patrimoni del territori. Amb aquesta intenció van organitzar el 2008 i el 2009 dues exposicions itinerants titulades "Monuments del territori", que mostren 14 monuments emblemàtics de les nostres comarques a partir de la mirada fotogràfica de Ramon Cornadó i Anton Briansó i que, encara ara, es poden anar visitant a diverses poblacions de la demarcació.

Seguint aquesta línia de treball, enguany els Serveis Territorials han decidit encetar un nou eix de suport dedicat al Patrimoni i la creació contemporània, que uneix la voluntat de divulgar el patrimoni amb la d'incentivar projectes multidisciplinars. Per al 2010, doncs, han publicat una convocatòria adreçada a creadors que es dediquen a la fotografia per tal que presentin projectes al voltant de diversos espais arquitectònics i urbanístics, amb la premissa que el tractament que el creador faci del patrimoni sigui lliure, innovador i personal.

A través de les bases de la convocatòria, un jurat d'experts seleccionarà d'entre els projectes presentats set fotògrafs, que han d'estar prèviament inscrits a www.territoriscreatius.cat, per tal que exposin dues obres en el marc de l'exposició "Espais espectaculars", la qual tindrà lloc a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14, Tarragona) del 9 de setembre al 14 de novembre de 2010. Els espais a fotografiar seran el Circ Romà de Tarragona, l'Església de Sant Francesc de Montblanc, la plaça dels Quarters de Valls, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre de la Vilella Baixa, l'Auditori del Vendrell i el Teatre Auditori de Cambrils, els quals han estat al llarg de la història espais dedicats a la cultura i a l'espectacle.

Cada fotògraf seleccionat rebrà 700 euros per tal de produir les obres i l'exposició resultant, d'altra banda, comptarà amb la col·laboració de l'Associació de Músics de Tarragona, que triarà set compositors que reinterpretaran musicalment els monuments.

Tal com diu Adam Manyé, director dels Serveis Territorials, "ens interessa molt potenciar la relació entre els àmbits de la cultura i el patrimoni. A través de la creació contemporània, fem que dialoguin i que la història i l'actualitat, l'art del passat i del present, s'uneixin de manera natural. Pel que fa a Territoris Creatius, ara és l'hora d'encetar una nova fase del projecte, que és la de potenciar amb la producció de projectes propis tota la riquesa de creadors que conté aquest portal web del territori. Per això demanem que els fotògrafs que es presentin a la convocatòria estiguin inscrits al web; volem que les nostres accions serveixin per difondre els artistes, però també per promoure la creació que es fa aquí."

El termini de presentació de projectes és el 14 de maig de 2010.

Tarragona, 15 de març de 2010

 

 

Més informació:

Maria Vidal i Rosa Comes (coordinació tècnica)

Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació

de la Generalitat de Catalunya a Tarragona

mavidall@territoriscreatius.cat / 977 25 14 85

rcomesc@territoriscreatius.cat / 977 25 14 71

 

Bases:

 

Convocatòria oberta

Patrimoni i creació contemporània

Fotografia

  

Amb la voluntat de divulgar el patrimoni de la demarcació de Tarragona i d'incentivar projectes artístics multidisciplinars, els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació obren una línia de suport per a creadors que es dediquen a la fotografia i que vulguin realitzar propostes al voltant d'una sèrie de monuments històrics emblemàtics del territori.

Mitjançant aquesta convocatòria, un jurat d'especialistes seleccionarà set fotògrafs per tal que exposin dues obres en el marc de l'exposició "Espais espectaculars", que tindrà lloc a la Casa de la Generalitat (c. Major, 14, Tarragona) del 9 de setembre al 14 de novembre de 2010. El jurat adjudicarà un monument a cada fotògraf escollit i, a l'hora de fer la selecció, tindrà especialment en compte que el tractament que el creador faci del patrimoni sigui lliure, innovador i personal.

Poden presentar-se a la convocatòria totes aquelles persones o col·lectius (sense límit d'edat) residents al Baix Camp, Alt Camp, Tarragonès, Priorat, Conca de Barberà o Baix Penedès, que estiguin inscrits a Territoris Creatius (http://www.territoriscreatius.cat). Els participants han de tenir en compte que els espais a fotografiar són el Circ Romà de Tarragona, l'Església Sant Francesc de Montblanc, la plaça de la Quartera de Valls, el Teatre Bartrina de Reus, el Teatre de la Vilella Baixa, l'Auditori del Vendrell i el Teatre Auditori de Cambrils, els quals han estat al llarg de la història espais dedicats a la cultura i a l'espectacle.

Per participar-hi cal presentar un dossier imprès i un cd amb:

1.Tres imatges d'alguns dels monuments de l'exposició o bé d'algun altre espai arquitectònic que puguin reflectir la mirada de l'artista sobre el patrimoni.

2.Un text on s'expliqui la proposta des del punt de vista conceptual i tècnic.

3.Un breu currículum amb les dades de contacte.

 

Data límit de presentació: 14 de maig de 2010

Lloc: Registre dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. C. Major, 14, 43003 Tarragona

L'organització aportarà 700 euros per al muntatge i la producció de les obres de cada artista seleccionat i editarà un catàleg. Al mateix temps, l'Associació de Músics de Tarragona col·laborarà en l'exposició triant set compositors que reinterpretaran musicalment els monuments.

  

Més info:

977 251 500

mavidall@territoriscreatius.cat / rcomesc@territoriscreatius.cat

http://www.territoriscreatius.cat

Organitzen: Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació

Col·laboren: Associació de Músics de Tarragona